Meld je aan voor mijn gratis introductiecursus. Of bel vrijblijvend voor een afspraak.

Overvloed

Denk in overvloed, wees dankbaar. Kijk om je heen en bedenk eens hoeveel dingen je hebt om dankbaar voor te zijn. Geniet daarvan en probeer je voor te stellen en te voelen hoe het is als je nog meer kunt ontvangen. 
Elementor #2854
Het kan soms een hele uitdaging zijn als je situatie nu niet echt overvloedig is.

Je voelt je beperkt om te kunnen doen wat je echt wilt doen. Een situatie die ik jarenlang heb gehad en ik kon alleen maar in tekort denken, omdat ik niet het geld had om echt kerst met mijn kinderen te vieren, omdat elke rekening een grote belasting was. 

Zo’n situatie genereert angst. Je denkt misschien; Ik hoop dat de energierekening niet tegenvalt. Of dat de schoolfoto’s van de kinderen een beetje betaalbaar zijn dit jaar. Ik had ooit een verstopping in het toilet en de reparatie daarvan kon ik net betalen van mijn vakantiegeld. En dat was niet fijn kan ik je zeggen. Angst voor te kort werd een trouwe metgezel.

Totdat ik leerde dat angst niets goeds voortbrengt. Je trekt het onheil als het ware naar je toe. Dus ging ik me oefenen om steeds meer vertrouwen te krijgen en er op te vertrouwen dat er altijd voldoende zou zijn. 

Het woord “pech” heb ik uit mijn woordenboek geschrapt. Ik heb het vaak gebruikt. En ja, ik had vaak auto’s die overal stil stonden en waar steeds iets mee aan de hand was. Ik heb op zo veel plekken in Zeeland aan de kant van de weg gestaan of midden op een kruising, terwijl ik niet meer verder kon rijden…

Sinds ik andere dingen ging denken en mijn overtuigingen ging veranderen, veranderde ook mijn uiterlijk leven. Zelfs mijn auto rijdt al jaren als een zonnetje, zonder noemenswaardige kosten. Ik voelde me gesteund en heb steeds stappen vooruit kunnen maken en dat doe ik nog steeds. 

Dat had niet gelukt als ik alleen maar in mijn angst was blijven vastzitten. 

Ik vertrouw erop dat ik word gesteund in wat ik doe. En dat alles meewerkt ten goede. Kun je moeilijk iets vinden waar je dankbaar voor bent? Elk stapje is er één. Denk hier dan eens aan:

  • Kun je genieten als het zonnetje in huis schijnt?
  • Voel eens bewust de zuurstof naar je longen stromen als je ademt?
  • Voel jij je blij als een kind naar je lacht?
  • Word je blij als je een cadeautje ontvangt?
  • Hoe voelt het om het warme water van de douche te voelen op je lijf?

Er is altijd iets te vinden om dankbaar voor te zijn. Je moet daarvoor je focus verleggen van te kort naar ontvangen. En je zult zien dat je dan altijd meer ontvangt dan dat je had gedacht. Als jij van te kort gaat denken in overvloed zul je beter in staat zijn te ontvangen.

genieten van de zon, ontvangen

Gratis 4-delige serie "De verandering".

Meld je aan en je krijgt direct toegang tot deze unieke cursus.