Meld je aan voor mijn gratis introductiecursus. Of bel vrijblijvend voor een afspraak.

Weerstand

Weerstand

Weerstand

Ken je dat, dat je weerstand voelt tegen hoe de situatie nu is, of hoe je leven nu is? Zou je het anders willen op sommige punten, of misschien wel totaal anders?

Voel je stress naar boven komen omdat je de situatie zoals die is niet kunt accepteren? Omdat je wilt forceren, duwen en trekken, waardoor je je nog slechter gaat voelen?

Ik weet heel goed hoe weerstand voelt, soms duikt het nog wel eens op als dingen niet gaan zoals ik wil dat ze gaan. En alles ontzettend lang duurt voor ik het voor elkaar hebt.

Je belandt in de vechtmodus en het enige resultaat daarvan is dat je doodmoe wordt. Ja, zul je misschien zeggen, maar wat dan? Ik wil er alles aan doen om dat rot gevoel kwijt te raken. Ik vecht er elke dag tegen.

En dat is precies waarom het als een boemerang bij je terug komt. Vechten doe je vanuit je overlevingsmechanisme. Er zit heel veel onder. Wantrouwen, bedreiging, het gevoel er helemaal alleen voor te staan, wegduwen….. en vast nog wel een paar.

Daarom is er eigenlijk maar één goede remedie. Hou op met vechten. Ga zitten, neem de tijd om te voelen wat je NU voelt. Misschien komt er teleurstelling naar boven, of jaloezie, misschien voel je je mislukt of moedeloos. Voel het maar en hou op ertegen te vechten.

Nodig al je gevoelens uit en zit ermee om de tafel. Ga er liefdevol mee om, praat er desnoods mee, maar hou op met vechten. Maak je gevoel zachter en zachter en uiteindelijk accepteer dat het NU zo is. En zeg hardop, dit is zoals ik het voel en het is wat het is. Ik geef mijn gevecht en weerstand op en focus me op vertrouwen en ik mag ontspannen. Je hoeft je nog niet dolgelukkig te voelen, maar wel rustiger en ontspannener.

Acceptatie is de eerste stap naar verandering, altijd!

Voel je het verschil in je lichaam? Is het gelukt? Dan heb je een grote stap gemaakt, Er ontstaat nu ruimte voor een andere energie, laat het maar toe.

Gratis 4-delige serie "De verandering".

Meld je aan en je krijgt direct toegang tot deze unieke cursus.