Black friday

Black friday

Black friday.

 

 

Gaat dit echt over wat je nodig hebt?

Black friday

Nadat kerst heel commercieel gemaakt is hebben we nu een nieuwe hype in Nederland. Black friday. Ik zie filmpjes voorbij komen van mensen die over elkaar heen tuimelen en niet weten hoe snel ze het felbegeerde schap moeten bereiken om hun gewenste artikelen eruit te kunnen sleuren. Voorspelt wordt dat die Amerikaansehype echt naar Nederland over gaat waaien. Wauw….

Je zou er bijna de indruk van kunnen krijgen dat je daar echt gelukkig van wordt. Ik denk aan alle mensen die niet zo veel geld hebben te besteden. Die komen er bekaaid vanaf. Misschien hebben zij de ultieme black vriday.

De indruk wordt gewekt dat dit iets met het echte leven heeft te maken. Dat je leven pas echt de moeite waard is als je volop aan elke gekte mee kunt doen. 

Het is een illusie, de zoveelste illusie die wordt geïntroduceerd om maar het idee te geven dat je leven daarom gaat. Het is een soort collectieve hypnose. Om vooral niet te veel naar binnen te hoeven kijken. 

Ik ben van mening dat het weleens een goed idee kan zijn om eens rustig te gaan zitten en erover na te denken wat je echt nodig hebt. Waar zou jij nu echt gelukkig van worden. Iedereen weet dat stuff hoe mooi en fijn ook went, je bent even euforisch maar na verloop van tijd vind je het heel normaal. Je hebt weer een nieuwe kik nodig om je goed te voelen. 

Ik wil je op black friday uitnodigen om wat verder te kijken dan je neus lang is. Dus is de vraag;

wat heb je echt nodig?

Heb je behoefte als een mak schaap achter de kudde aan te kopen of ga je morgen je eigen  behoefte ontdekken. Zonder ze af te dekken door het kopen van weer (vaak overbodige) stuff.

MIsschien heb jij behoefte aan vriendschap en verbinding. Of wil je eindelijk eens gezien of gehoord worden. Of wil je van een zeurderig gevoel van eenzaamheid af. Geef jezelf een cadeaut van waarde. Laat je niet afleiden door je pijn af te dekken. Echt gelukkig zijn heeft te maken met zien en ervaren hoe rijk je al bent, diep in jezelf. Je waarde hangt niet af van je status, je prachtige kleren of de fantastische inrichting van je huis. Maar wel van innerlijke rust en vrede, weten wie je bent en gelukkig zijn met waar je nu bent op dit moment. 

Wie ben je zonder gave auto, prachtige kleren, goede baan of fantastische kinderen? Wie  ben jij als JIJ het enige is dat over blijft?

Wie ben je echt?

  • Als jij voelt dat je een behoefte op moet vullen door te gaan inslaan, welke behoefte ligt daar dan onder? Welke leegte schreeuwt om aandacht?
  • Dit is niet bedoeld als kruistocht tegen iets kopen of jezelf verwennen, dat is prima natuurlijk, maar meer een uitnodiging om over de intentie van het kopen na te denken. En is het een ultiem momentje voor jezelf, dan zeg ik gewoon doen! Geniet er dan van zoveel je kunt.

Laat een reactie achter

Uw reactie zal eerste beoordeeld worden alvorens het wordt geplaatst.