van een ui pellen krijg je soms tranen

van ui pellen krijg je soms tranen

Iedereen weet dat je van uien pellen soms behoorlijk betraande ogen krijgt. Je begint met het bovenste velletje en daarna nog één en nog één … totdat je bij de kern van de ui zelf komt. 

Dan is de ui gereed om gebruikt te worden. Soms blijft er een pelletje achter en als je dat in je bord tegen komt is het een hard onverteerbaar stukje. Niet geschikt voor consumptie. 

Het is een mooie metafoor voor je leven. Je komt hier met een doel op aarde. Soms denk je misschien wat doe ik hier eigenlijk. En dan is het tijd om verder te kijken, je gaat er een laagje afhalen. En nog een laagje. Alle pelletjes mogen eraf. Zodat je bij je eigen kern komt, schoon van alle harde beschermingslaagjes ben jij je eigen mooie zelf. 

Voor veel mensen een horrorbeeld, ze lopen er hard voor weg. Mij niet gezien, laat die beschermingslaag maar zitten. Maar weet je, dan kun je nooit bij je hogere wijsheid en je volledige potentieel. Daarvoor moet je je hart openzetten en kwetsbaar durven zijn. 

Daar is moed voor nodig, je moet voorbij je beschermingsmechanismes die alles in het werk zullen stellen om te verhinderen dat jij komt bij je kern. Ooit waren die beschermingslagen ook goed, hebben zeer  misschien wel voor gezorgd dat jij het hebt overleefd. Je mag ze bedanken en nu verder gaan. Ik nodig je uit. Ik wil je daarbij helpen, zodat je bij je kern komt en je volledig met jezelf kunt verbinden. 

Je hoeft geen muren omhoog te houden, je bent veel te mooi om je te verbergen. Mijn missie is om jou te helpen bij je mooie zelf te komen, waarin je je verbindt met je hart en kwetsbaar durft te zijn, maar ook moedig. 

van ui pellen krijg je soms tranen 1

Durf jij te kijken naar je pijn, je angst en je kwetsuren? Je kunt ze transformeren, zodat ze niet langer jouw pad afsnijden. Toegegeven, het is net als met het pellen van een ui, je moet er soms een beetje van huilen, maar het voelt zoveel beter als je je pijn hebt opgeruimd. Je voelt je zoveel meer verbonden met jezelf, de stoorzenders zijn opgelost en getransformeerd in het licht. Jij kunt vrijuit leven!

Reageer als je vragen hebt, of opmerkingen….alle oprechte reacties zijn welkom.

Laat een reactie achter

Uw reactie zal eerste beoordeeld worden alvorens het wordt geplaatst.