Supergezond at ik, maar ik was op…

supergezond at ik, maar ik was op...

Het was 2011, ik had mijn makelaardij en de crisis op de woningmarkt was al enkele jaren een feit. Omdat er weinig werd verkocht zocht ik er een ander inkomen bij. Ik ging elke ochtend, 7 dagen per week een strandtent schoonmaken. Rond 6.30 uur liep ik met mijn dalmatier over de duinen om daar de werkzaamheden in de strandtent te gaan doen. Na afloop wandelden we nog een stuk over strand samen.

Ik voelde me eind van het seizoen zo ellendig dat ik amper de duinen nog op kon klimmen en dan moesten de werkzaamheden nog beginnen. Mijn hele lijf deed zo’n zeer, ik was op. 

Ik vroeg me af waarom ik zo moe was, want ik at toch gezond? Daarom kocht ik vitamine pillen om mijn energie op te peppen. Maar niets leek te helpen, ook al at ik “groen”, verantwoord en gezond.

Weet je gezond eten is belangrijk, zeker weten. Rust ook. Maar als je zoals ik, zo teleurgesteld bent over de resultaten van je harde zwoegen los je dat met goed eten niet op. Ik had mijn makelaardij, maar toen ik begon was dat ook het startpunt van een dalende verkoop. Ik voelde me ontmoedigd en bezorgd over hoe het nu verder moest.

Achteraf bekeken was dat het niet alleen, er waren veel dingen die ik niet had verwerkt, oud zeer en nieuw zeer, kortom een rugzak die zwaar woog. Daar helpt goed eten niet tegen.

Ik leerde dat verantwoordelijkheid nemen voor mijn psychische welzijn minstens zo belangrijk was. Plezier hebben in wat je doet, je gelukkig voelen en voldaan. Doen waar je je fijn bij voelt. Hoewel ik de strandtent prima schoon afleverde elke dag weer was dat niet mijn droombaan, ik had eigenlijk een hekel aan schoonmaken en worstelde me erdoor heen.

Hoe is dat voor jou? Doe jij waar je je goed bij voelt? Of sleep je je naar je werk?

Zorg dat je op de plek zit waar je tot je recht komt, daar waar je je gelukkig bij voelt, doe wat bij je past. 

Misschien weet je niet waar je kwaliteiten liggen. Ik wil je helpen die te ontdekken. 

Neem gerust contact op om dat samen uit te gaan zoeken. Misschien voel je je in je leven wel niet op de juiste plek staan, ook daar wil ik je graag bij helpen. 

Het is belangrijk om je eigen plek in te gaan nemen. Er is voor iedereen een plaats en ieders talent is een welkome bijdrage aan deze wereld. Er wordt op jou gewacht. 

 
De Verdieping Je Hogere Zelf 4

Laat een reactie achter

Uw reactie zal eerste beoordeeld worden alvorens het wordt geplaatst.