Hoe word ik rijk?

De Verdieping Wie ben ik? 7

Jarenlang had ik buikpijn als ik mijn rekeningen moest betalen. Het kwam voort uit een diep gevoel van tekort en armoede bewustzijn. Van gebrek aan vertrouwen. Het was ook jaren sappelen met opgroeiende kinderen en net genoeg voor de noodzakelijke dingen, of soms niet eens.

Ook toen het beter ging voelde ik nog altijd die oude angst voor tekort en was het armoede bewustzijn nog in mijn mind. 

Inmiddels heb ik geleerd om in rijkdom te denken, want wat je denkt en waar je van overtuigd bent krijg je namelijk meer van. Dat is een kosmische wet.

Waar je energie en focus ligt oogst je uiteindelijk ook.

Maar hoe verander je dat dan als je in een situatie zit die weinig ruimte laat?

Hoe zorg je ervoor dat je geen buikpijn krijgt van rekeningen? 

Realiseer je eens hoeveel personeel je hebt? Ja jij. Als je een brood wilt ga je naar de winkel en hoef je niet eerst het graan in te zaaien en later van het land te halen, te bewerken en dan tot meel te malen. Zodat je er uiteindelijk een brood mee kunt bakken.

Wat doe je als het koud is? Juist, je zet je verwarming aan. Daar zijn mensen werkzaam die ervoor zorgen dat jij elke dag de kachel een standje hoger kunt zetten. Wil je nog meer voorbeelden? Tien A-viertjes zijn niet genoeg. Schrijf er maar eens een paar op. Hoeveel mensen kwamen erbij kijken om jouw wollen vest of jurk te fabriceren? Juist veel mensen! Al die mensen vinden jou goed genoeg om aan te leveren en vertrouwen erop dat jij hun diensten zult betalen.

Als je het zo bekijkt kun je met een heel andere energie je rekeningen betalen, ben je blij en dankbaar dat het allemaal voor handen is en al die mensen ervoor zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt. Een vastzittende kou? Naar de huisarts, een ernstige ziekte? In het ziekenhuis staan veel mensen klaar om je zo goed mogelijk te helpen.

En dat geeft reden tot dankbaarheid. Hoe moeizaam, soms onmogelijk zou het leven zijn als je dit niet had. 

Deze gedachte wil ik je meegeven als je moeite hebt met je rekeningen over te maken. Doe het met dankbaarheid voor wat zij ervoor in de plaats leverden. Dan heb je al een heel belangrijke stap gezet naar nieuwe rijkdom.

Ook toen ik veel minder geld had heb ik een HBO studie gevolgd aan de andere kant van het land. Ik was er intens dankbaar voor. Achteraf snapte ik zelfs niet hoe ik het met het toenmalig inkomen heb gefixt, maar ik deed het. 

Met andere woorden verleg je grenzen, denk in mogelijkheden, er kan vaak meer dan je denkt. En wees dankbaar voor je warme huis, het stromend water, de kleding die je aantrekt, je goede fiets of auto, de mensen om je heen die van je houden. 

Dankbaar ben ik ook als ik alle kaarsjes, fakkels en vuurpotten aansteek en al mijn kinderen met geliefden komen eten bij mij. Ik geniet er al van vanaf de eerste boodschap die ik doe om de gerechten te maken. 

Kijk wat je nu al hebt en maak er meer van door creatief te zijn, doelen te stellen en dankbaar te zijn voor wat er is. De liefde van mensen om je heen die je koesteren bijvoorbeeld. 

Kortom er is onwijs veel om dankbaar voor te zijn. En dan heb je ook nog zo veel personeel die dag en nacht voor je aan het werk is om te kunnen leveren waar jij om vraagt. Dat is toch koninklijk? Gedraag je er naar. Je zult zien dat je een ander bewustzijn creëert.

Ik wens jou een rijk en gevuld jaar toe, waarin je hartewensen worden vervuld. Geef om te kunnen ontvangen, behandel mensen zoals je zelf behandelt wilt worden, let op je eigen gedrag en gedachten en iets minder op die van anderen. Dat is namelijk hun zaak. Neem verantwoordelijkheid voor je leven en maak er in 2020 iets moois van!

Wil je daar hulp bij? Je kunt altijd een afspraak met mij maken, dan kan ik je vertellen wat ik voor je kan doen. 

Liefs,

Marja

Laat een reactie achter

Uw reactie zal eerste beoordeeld worden alvorens het wordt geplaatst.