Wees een goede wolf

Wees een goede wolf

Wees moedig, ga het avontuur aan, deins niet terug als het moeilijk wordt......

Ik wil een goede wolf zijn. Dat houdt in dat ik nergens meer voor uit de weg wil gaan, dat ik mijn eigen koers en intuitie wil volgen, dat ik vertrouwen heb en moedig ben. 

Mijn levensreis heeft mij zo vaak gespiegeld en zoveel laten zien dat ik echt geleerd heb wat belangrijk is voor mij. Ik wil eerlijk en zuiver zijn naar mezelf toe en naar de ander. 

Soms vraagt dat moed, niet iedereen vindt je boodschap leuk. Niet iedereen zit te wachten op jouw eerlijkheid. En ja, je loopt de kans  afgewezen te worden, mensen vinden je misschien vreemd en zweverig. 

Daar staat tegenover dat je niet de hele wereld tevreden hoeft te stellen. 

Het was niet direct zo, ik moest er een aantal grote lastige vastzittende overtuigingen voor shiften, dat heb ik gedaan. Dat ging niet in een keer, elke keer kreeg ik weer een stukje op mijn bord wat mij weer iets te doen gaf. En ik heb niet de illusie dat ik er ben. Ik weet wel dat ik op de goede weg ben en dat het mij al zoveel gegeven heeft. 

Na alle angst die ik overwon kan ik eindelijk zeggen, ik voel me vrij. Vrij om mezelf te zijn, vrij om te doen wat ik wil en moet doen, vrij om mijn gevoel te volgen en te kiezen voor mijn pad. 

En ik weet als geen ander hoe moeilijk dat is als je veel weerstand ondervindt.

Hoe moeilijk het is om stappen te zetten die niet altijd worden begrepen. Maar stappen te zetten die voor jou goed zijn. Niemand heeft het recht om jou leven te bepalen. Je bent niemands lijfeigene, je bent niet vastgebonden door welk contract ook. Dat zijn allemaal zaken die de mogelijkheid volgens sommigen bieden om macht over jou uit te oefenen. Jij mag je mooie eigen zelf zijn. En er ook nog onwijs van genieten.

Wees een goede wolf 3
Wees een goede wolf 2
Wees een goede wolf 1

Drie aanbevelingen die belangrijk zijn om volledig in je eigen kracht te staan.

  1. Zorg ervoor dat je voldoende rust krijgt. Je kunt er alleen volledig zijn als je momenten hebt waarin je tot rust kunt komen en je kunt bezinnen. Maar ook kun je je tijd gebruiken om te genieten, om goed voor jezelf te zorgen, om goed eten te maken, om je ziel te voeden met bijvoorbeeld een concert, of zelf een instrument te gaan bespelen, of te gaan schilderen. Net wat jij fijn vindt.
  2. De tweede tip is: zorg dat jij in de familie zit die bij jou past Een familie is niet gebonden aan bloedbanden. Familie betekent dat je er voor elkaar mag zijn, dat je ook zelf wordt gevoed. Het is belangrijk dat je je gesteund weet, want soms kan het moeilijk zijn en is het fijn als je weet dat je bij elkaar terecht kunt.
  3. De derde tip is minstens zo belangrijk. Wees waakzaam! Je zult uitgedaagd worden, je zult soms dapper moeten zijn, je zult inschattingen moeten maken ga ik links of rechtsaf. En daar kan moed voor nodig zijn. En ja, soms moet je zeggen tot hier en niet verder en van je afbijten. Je hoeft niet iedereen aardig te vinden en mag van mensen die niet goed voor jou zijn afscheid nemen. En als laatste, bescherm je geestelijke kinderen, laat je je pure authentieke kracht door niemand afnemen. Je hebt niemands toestemming nodig.

Misschien denk je dat is nog niet zo eenvoudig. Weet dan dat we het samen kunnen doen. Weet dan dat alles geleerd kan worden, daar zijn geen grenzen aan, behalve die jij zelf stelt. Weet dat dat ik er onvoorwaardelijk voor je ben. 

Voel jij dat er meer inzit dan er nu uitkomt? Wordt je getriggerd door het lezen van deze blog? Wil je je volle potentie gaan leven, wil je je bestemming leven, in plaats van een versie die iemand anders je voorhield, neem dan contact met mij op. Ik zie vaak vrij snel wat daar voor nodig is. 

info@hetzeeuwscoachhuis.nl

Je bent slechts één e-mailtje van mij verwijderd.

Liefs Marja

Laat een reactie achter

Uw reactie zal eerste beoordeeld worden alvorens het wordt geplaatst.