Stel de juiste vragen.

Stel de juiste vragen.

De juiste vragen, slimme vragen stellen is ontzettend belangrijk.

Als je een goede vraag stelt kun je een goed antwoord verwachten.

Kinderen zijn er heel goed in, ze kunnen je het hemd van je lijf vragen. En dat is heel effectief, want zo leren ze ontzettend snel hun omgeving en leefwereld kennen en zich een beeld vormen van de dingen om hen heen.

Soms worden kinderen lastig gevonden en worden ze afgescheept. Ik kom nog uit de tijd dat er algemeen werd gereageerd, wie vraagt wordt overgeslagen. Of waarom? gewoon daarom. Dus dan bedenk je je misschien nog een keer om iets te vragen.

Gelukkig dat er meer openheid in deze tijd is en kinderen serieus genomen worden.

Vragen bepalen onze gedachten.

Goede vragen zetten iets in werking en geven ruimte voor andere antwoorden. Door open ruimten te maken in je denkgeest creëer je meer en andere mogelijkheden. Blijf nieuwschierig en pretendeer niet alles te weten. 

Vragen zorgen ook voor focus. Je kunt denken, wat zit ik in een rot situatie nu, door dit bevestigend uit te spreken ga je je nog slechter voelen. Ervaar je gelijk weerstand. Door te zeggen tegen jezelf; Wat kan ik eraan doen om mijn situatie beter te maken, krijg je direct een ander perspectief.

In de eerste situatie zit je direct vast. In de tweede situatie ervaar je dat je de macht hebt om dingen te veranderen. 

Ben je tevreden op dit moment?Waar ben je dankbaar voor? Wat kun jij leren van de situatie die zich voordoet? Hoe kan ik zorgen dat ik me beter voel? Wat heb ik vandaag geleerd? Wat draagt bij aan de kwaliteit van mijn leven? Waar ben ik blij om in mijn leven? Waar ben ik trots op? Welk plan heb ik nodig om mijn doelen te halen?

De Verdieping Jouw roots vervolg 3

Kijk eens naar bovenstaande vragen. Ze nodigen je allemaal uit om je te richten op wat er nu is en wel op de positieve dingen die er zijn. Je begrijpt dat deze vragen, hoe simpel, je direct in een ander staat brengen dan wanneer je je vraag met een negatieve vaststelling van feiten begint.

Het is een kwestie van oefening en jezelf niet meer toestaan om van je vragen gedeprimeerd te raken. Daarmee kom je in een hogere trilling van energie en daarmee zet je de deur open naar groei en meer geluk. Het is maar waar jij je spot op zet. Dat is een bewuste keuze. 

Hoe meer je je bewust bent van het effect hoe jij je vragen stelt, hoe beter je erin zult worden om de juiste vragen te stellen, hoe getrainder je geest wordt om zich niet meer mee te laten zuigen door negativiteit en ellende. 

Begin bij het begin, zet kleine stapjes en neem je voor er steeds beter in te worden. Ik beloof je dat de beloning groot is. 

Oefen – Oefen – Oefen – Oefen – Oefen – Oefen – Oefen – Oefen – Oefen – Oefen 

Liefs Marja

 

Regelmatig geef ik trainingen en workshops, zorg dat je op de hoogte blijft door je aan te melden op de website voor de nieuwsbrief. 

Laat een reactie achter

Uw reactie zal eerste beoordeeld worden alvorens het wordt geplaatst.