Dankbaarheid overheerst.

Soms kunnen gevoelens van dankbaarheid mij zo intens bespringen

Gisteren heb ik een hele dag op mijn achterkleindochter gepast. Dan ga ik naar haar toe, daar staat haar bedje en is haar speelgoed. De hele dag door maken we contact met elkaar, ze is nu 14 maanden en loopt nog niet zo lang. Ik zie haar op haar nog wat wankele beentjes door de kamer wandelen. Op de bank klauteren en er weer af, minstens 40 keer. Terwijl zij mij ook steeds in de gaten houdt. 

‘s Middags gingen we de stad in, zij liep met een noodvaart door de st. Jacobsstraat. Heel af en toe omkijkend of ik er nog was. Ik moest best hard lopen om haar bij te houden en te zorgen dat ze bijvoorbeeld niet naar een onbekende hond liep. De nieuwsgierigheid en onbevangenheid is groot. 

Die zoektocht is zo boeiend.

Ik dans in de kamer en zij doet mij na. Heel geconcentreerd staat zij te kijken naar mijn kalme bewegingen en ja…daar gaan haar armpjes ook. Ik weet inmiddels veel meer van wat er gebeurt in de ontwikkeling van het kind, ik merk dat ik het bewuster ervaar als toen mijn kinderen klein waren.  

En nu een dag verder voel ik me zo dankbaar. Dankbaar voor mijn kinderen en kleinkinderen en achterkleindochter die elk hun eigen aanleg ontwikkelen. De ene kleindochter is net een slangenmens en maakt de mooiste capriolen, de andere heeft zich op gitaarlessen gestort. Een ander kind is heel creatief en heeft een heel eigen smaak. Geweldig.

Toen ik naar huis reed, voldaan over de dag werd ik door mijn zoon uitgenodigd om een hapje te gaan eten in de stad. Dat was een soort minivakantie. Voorbijgangers spotten en brutale meeuwen die ineens in een duikvlucht op iemands bord afgingen…

Dit overdenkend vandaag voel ik een grote dankbaarheid voor de rijkdom die ik heb. Voor alles waar ik deelgenoot van mag zijn. Voor de vreugdevolle dingen in het leven. 

Ik denk dat het goed is daar bewust bij stil te staan. Is er nog iets te wensen? Jazeker ook dat. Het mag er allemaal zijn, maar laat het ene het andere niet overschaduwen.

En jij … waar ben jij dankbaar voor? Neem af en toe eens de tijd daar bij stil te staan.

Laat een reactie achter

Uw reactie zal eerste beoordeeld worden alvorens het wordt geplaatst.